Juleopgaven 2018

Go down

Juleopgaven 2018

Indlæg by Anbodil on Tirs 30 okt 2018 - 10:35

Så fik jeg udtænkt dette års juleopgave og håber at så mange så muligt vil være med. Den vil minde lidt om sidste års juleopgave, men vil alligevel være meget anderledes. Husk at reservere en 60x60 grund!

I kan godt begynde at forberede Jer ved at lave opgavens simspillere! Very Happy

I skal lave et ægtepar og det vil ikke være smart at lave dem ældre fra start...de skulle gerne overleve opgaven, så unge voksne, eller voksne!
Deres stræben må I selv bestemme, men af egenskaber må i IKKE vælge noget fra hobby kategorien!!!!!
Alt andet er til rådighed! Wink

Gem dem i jeres galleri til senere brug

Jeg vil snarest gå i gang med at lave grunden vi skal bruge og for at spille kræves 1 terning.

For ikke at forvirre deltagerne: SÅ ER DENNE TRÅD KUN TIL MINE OPSLAG!!!! Brug den anden tråd Jeg også har lavet til kommentarer m.m. Smile

På forhånd tak!!
Anbodil
Anbodil

Antal indlæg : 651
Join date : 02/08/18
Age : 54
Geografisk sted : Glamsbjerg

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Juleopgaven 2018

Indlæg by Anbodil on Tirs 30 okt 2018 - 15:31

Opgavestart er Lørdag den 4. Nov

En lille forhistorie:

Jeres stakkels ægtepar er kommet gruelig galt afsted. Huset var røget på tvang og fogeden snuppede langt det meste, så hvordan skulle de nu få tag over hovedet og kun 2 mdr. før Jul???? Sad

De klager deres nød til kommunen, men der er lange ventelister på en bolig, og det er jo her og nu de mangler noget at bo i. Så går de til borgmesteren og tigger og beder om hjælp. Borgmesteren kløer sig i skægget, for han kan godt se, at det er galt fat med ægteparret. Han tænkter på sit vælgerskare og kommer pludselig i tanke om en gammel rønne han engang var kommet billigt til, men aldrig fået brugt. Desuden krævede huset mere en et par kærlige hænder, før det kunne gøres beboeligt!

Borgmesteren indvilliger i at hjælpe parret. De kan låne huset indtil noget andet blir ledigt, HVIS de sætter den i stand.

Desværre ligger Huset fjernt fra alfavej og langt ude hvor kragerne vender, så det vil ikke være muligt at passe et arbejde, for ægteparret mistede også deres bil.

De takker lettet Borgmesteren for tilbuddet og går straks igang med at forberede sig på flytningen.
Da pengene er meget små vælger de at gå på jagt i div. genbrugser for at finde de møbler og ting de kan få brug for. Her finder de bl.a. en snedkerbænk og en blomsterbindingsstation. Det er deres håb at de ved deres hænders flid, kan få skrabet penge nok sammen til at få forbedret boligen tilstrækkeligt inden Jul, nu de alligevel ikke kan komme på arbejde.

Ægteparret, begiver sig afsted i en vens lastbil, men møbler og oppakning...og så er det bare derud af.
Da de kommer frem møder der dem dette syn:De blir glædeligt overrasket over hvor stort huset alligevel er, men ak...da de kommer ind i huset slår der en ram lugt dem i møde...fugten driver ned ad væggene og der er revner og huller i væggene flere steder. De kikker på hinanden og tvivlen står mejslet i deres øjne. Men så hanker de op i hinanden og stiller deres medbragte genbrugsmøbler på plads.

Kan det stakkels ægtepar virkelig nå at få shinet huset op til Jul, og blir der overhovedet nogen juleaften i år for parret????

VIL I VÆRE MED TIL AT HJÆLPE ÆGTEPARRET????
Det håber jeg....jeg tror det bliver sjovt!! Very Happy
Anbodil
Anbodil

Antal indlæg : 651
Join date : 02/08/18
Age : 54
Geografisk sted : Glamsbjerg

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Juleopgaven 2018

Indlæg by Anbodil on Ons 31 okt 2018 - 14:38

Klargøring af spillet;

RT= Vores tid    ST= Sims tid

I henter grunden i mit galleri og den har navnet; Juleopgaven 2018
Derefter bruger I koden FreeRealEstate on for at lade Jeres ægtepar flytte ind.

Og nu kommer det svære: I skal gøre op med Jer selv, hvor meget I vil spille med parret indtil lidt før juleaften RT. For I skal ind i indstillinger og redigere i vejret så I får det til at passe med at det er vinter når parret er klar til Juleaften ST.
Et eks: Med start lørdag d. 3 nov. indstilles en sæsonperiode til 27-28 dage, hvis man spiller en sims dag i ST om dagen i RT. Så passer det med, at det er vinter i spillet når vi når december i RT.

Men spiller man mere med sit par for også at nå at få tjent nok penge til at få fikset huset op og pyntet det til juleaften, ja så skal man måske starte om sommeren i ST og tilpasse sæsonperioden også.
Det tidligste man kan starte er om foråret og den længste sæsonperiode er 28 dage.
Det kan også betyde at I kan være nødt til at starte et nyt spil op til fordel for opgaven. Men det skal altså være sne juleaften...i spillet for at opgaven er løst på den front!!! santa

Derefter skal i igen i kodevinduet og skrive koden: Money 100
For det er hvad parret har tilbage efter de har købt div. møbler og ting i genbrugsen.
Men hva så med huslejen???? Den Betaler borgmesteren!!! SÅ når parret får regninger i postkassen, skal I bruge kodevinduet igen og lave et lille regne stykke.

Eks: Ægteparret har 225 på kontoen og skal betale husleje på 4800. Altså skal i skrive (4800+225)=5025)= Money 5025
Og så betale huslejen. På den måde går det ikke ud over parrets surt sammenknoklede penge! cheers
Men da jeg er i gavehumør, så ligger I lige 100 ekstra til dette beløb, for jeres besvær med kodevinduet, sådan at parret nu har 325 efter betalt husleje!!!sunny

Selve spillet:

I RT har man et terningekast om dagen med 1 terning. Altså er det højeste antal øjne man kan få om dagen 6.
Hvis I ikke spiller hverdag i RT skal I tjekke hvor mange dage der er gået i kalenderen.

Eks: I spillede den 5 nov og så den 7 igen...altså skal i kaste terningen 2 gange (6.+7.) og flytte skelettet frem på ruten.

Sådan ser banen ud:


Som I kan se går den i ring. Altså der er mulighed for at komme igennem den flere gange....så fortvivl ikke.

Her er startfeltet med Jeres brik, et skelet pirat ( og man må godt ændre farven)Jeg vil anbefale at man lige nedsænker sit kamera i slugten og løber banen visuelt igennem. Alle de små figurer prøver at fortælle din brik noget, men det må I selv gætte Jer til! Laughing

Et hvidt felt = er lig med en prik på din terning!
Men I vil også møde hegn på ruten. Det ser fx sådan ud:Hegnene er vigtige og findes i 8 farver. Når ens skelet har passeret et hegn må man nemlig gøre vigtige ting for parret + man må rafle om at vinde en pakke man kan hente inde på mit galleri. Her slår man 3 gange om at få en 6'er. og pakken man evt. vinder skal passe i farven til det hegn man lige har "hoppet over".
Hvis man er heldig at slå en sekser så hentes pakken og stilles her på grunden! Til i har pakket indholdet ud og dekoreret grunden med indholdet!! Vinder man ikke, må man bare håbe på bedre held ved det næste hegn!!Den lukkede indhegning er til pakken, den anden er til en have...

Og nu til noget meget vigtigt!!!!!

Man må under ingen omstændigheder ændre på huset/ grunden eller interiøret, før muligheden opstår i spillet. Det er vigtigt for dysten og det lille konkurrence-gen vi måske har i maven.  Wink

Og så til hegnene: Måske I vil skrive det op på en seddel for at kunne huske reglerne:

Lilla hegn = Dekoration vægge Fx div. huller og tapet o.lign må skiftes ud til noget kønnere!

Gult hegn=VVS alt til badeværelset

Rødt hegn=Lamper og lys

Hvidt hegn=Møbler Overflader

Orange hegn=Dekoration gulve og overflader + nye gulve i byg

Blåt hegn=Elektriske apparater fx fjernsyn, køleskab og komfur m.m.

Grønt hegn= Exteriør Det udvendige på huset og til haven. FX vinduer døre haveplanter og pynt til haven

Beige hegn= Møbler Både til komfort og overflader

Altså; Når man passeret et hegn med sit skellet så har man mulighed for, i første runde rundt på brættet; at udskifte genbrugsindkøbene med noget smartere...Hvis parret har råd og kun så længe dit skelet befinder sig inden for området med det givne hegn.

Et eks. Du har passeret det blå hegn! Så nu må du fx udskifte de køleskab med et bedre og også komfuret hvis du har råd og kan nå at samle penge nok sammen til det inden du passere det næste hegn. Når det sker, så er er det slut med de elektriske apparater, men nu åbnes der mulighed for at købe noget andet indefor et andet område..alt efter hegnets farve!

Jeg håber I forstå for det er faktisk ret enkelt men mere besværligt at forklare skriftligt. Embarassed

Alt i alt så er hegnene altså vigtige for spillet, for her sker der noget og I kan rafle om gaver til parret.
I kan nok også regne ud at det kan være nødvendigt at passere start flere gange for at nå at få fikset huset ordentligt op til en skøn juleaften!!

Desuden vil der i weekenderne være ekstra muligheder for at vinde retten til noget godt. Så hold fast på terningen og lad den rulle... queen

Så er der bare tilbage at ønske Jer en rigtig god fornøjelse, og opfordre til at ligge lidt billeder ind og fortælle om medgang og modgang for parret.. Penge rød gave 2 sutteflasker Forvirret Regnsky kede sig smiley Grine smiley


Sidst rettet af Anbodil Ons 31 okt 2018 - 15:16, rettet i alt 3 gange
Anbodil
Anbodil

Antal indlæg : 651
Join date : 02/08/18
Age : 54
Geografisk sted : Glamsbjerg

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Juleopgaven 2018

Indlæg by Anbodil on Ons 31 okt 2018 - 14:51

Og så lige lidt mere man må; Simparret må godt forlade grunden!
Og I må godt bruge designværktøjet på og i huset, men kun det...!!! håndtryk

Men af gode grunde finder I ikke et staffeli på grunden og parret skal heller ikke have et. I må klare Jer uden denne gang. Men de må gerne fotografere udover at prøve at tjene penge ved de i forvejen nedsatte aktivitets-borde!

Jeg har sikkert glemt noget eller været en klovn  clown til at forklare reglerne, men så må I endelig spørge...inde i den anden tråd! blinkende smiley
Anbodil
Anbodil

Antal indlæg : 651
Join date : 02/08/18
Age : 54
Geografisk sted : Glamsbjerg

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Juleopgaven 2018

Indlæg by Anbodil on Ons 31 okt 2018 - 15:19

Og så til hegnene: Måske I vil skrive det op på en seddel for at kunne huske reglerne:

Jeg valgte lige at kopiere disse rettesnore, da jeg er inde og redigere i dem hele tiden. Så for nemhedens skyld!!! Wink


Lilla hegn = Dekoration til vægge Fx div. huller og tapet o.lign må skiftes ud til noget kønnere

Gult hegn=VVS alt til badeværelset

Rødt hegn=Lamper og lys

Hvidt hegn=Møbler Overflader

Orange hegn=Dekoration til gulve og overflader + nye gulve i byg

Blåt hegn=Elektriske apparater fx fjernsyn, køleskab og komfur m.m.

Grønt hegn= Eksteriør Det udvendige på huset og til haven. FX vinduer, døre, mur have-planter og pynt til haven

Beige hegn= Møbler Både til komfort og overflader
Anbodil
Anbodil

Antal indlæg : 651
Join date : 02/08/18
Age : 54
Geografisk sted : Glamsbjerg

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Juleopgaven 2018

Indlæg by Anbodil on Ons 31 okt 2018 - 16:12

Efter at ha passeret et hegn kan I rafle om en gave i samme farve som hegnsfarven. MEN.... for at det kan føles som en gave, skal I igen bruge kodevinduet og koden Money.
Tjek ud hvad gaven koster, læg beløbet til ægteparrets pengebeholdning og hent gaven og nyd tingene og jeres held!! muskler

Når I sletter væggene på gaven gir det også lidt ekstra på kistebunden. Wink
Anbodil
Anbodil

Antal indlæg : 651
Join date : 02/08/18
Age : 54
Geografisk sted : Glamsbjerg

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Juleopgaven 2018

Indlæg by Anbodil on Fre 2 nov 2018 - 17:35

Så er det i morgen vi starter..og bare lige for at opsummere; En terning, et kast om dagen RT. Og så flyt skelettet det antal øjne terningen viser.

Og når man passere et hegn kan man rafte om en gave med hegnets farve. For at vinde kaster du 3 gange og skal ha fået en sekser for at få gaven med indhold.
Du finder den på galleriet på mine side, hvor det tydeligt fremgår, hvad farve gaven har!!

Husk at brug koden Money for at kunne hente gaven...for de koster jo noget..men ikke noget parret skal betale!!En gave er en gave.. Very Happy

God fornøjelse!!! håndtryk
Anbodil
Anbodil

Antal indlæg : 651
Join date : 02/08/18
Age : 54
Geografisk sted : Glamsbjerg

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Juleopgaven 2018

Indlæg by Anbodil on Søn 4 nov 2018 - 14:29

Jeg har lige et lille tillæg eller en hovsa om man vil.
I må gerne købe en madskål til at have i rygsækken evt. Jeg havde helt glemt dyrene, men om I vil bekoste dyrlægebesøg er op til jeg selv. Men man kan jo virkelig få ondt af de der omstrejfere...ak ja. Crying or Very sad
Anbodil
Anbodil

Antal indlæg : 651
Join date : 02/08/18
Age : 54
Geografisk sted : Glamsbjerg

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Juleopgaven 2018

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum